Viktigt med bra ergonomi på kontorsmöbler

Kontorsmöbler inför en viktig konferans.Viktigt med ergonomi

Något som börjar bli vanligare nu är att man tänker mer på det ergonomiska, det har alltid varit viktigt men det känns som att det är först nu som folk har förstått hur viktigt det faktiskt är! När jag gick på gymnasiet hade vi till och med en kurs som hette ergonomi där vi fick lära oss hur man skulle sitta, vad man skulle ha för ljus och så vidare för att det ska vara så ergonomiskt som möjligt.

Kontoret jag jobbar på nu, har inte tänkt på ergonomi överhuvudtaget, vi använder jätte dåliga kontorsmöbler och det är många av oss som har problem med både nacke och rygg. Ingen av oss har direkt vågat berätta det för vår chef och säga till honom att vi faktiskt behöver nya kontorsmöbler. Men så här om dagen satt vi alla och pratade om det igen, vilket händer ganska ofta, och jag kunde inte låta bli att ändå känns lite skuld. Vi kan inte sitta här och klaga om vi inte ens har försökt att ändra detta.

Möte angående våra kontorsmöbler

Vår chef är lite småsträng och kan vara jobbig att prata med ibland, men jag kände att det här fungerar inte längre, så jag samlade mod och gick in och pratade med honom. Jag berättade som det var att några hade problem och vi hade diskuterat detta tillsammans och att jag visste att dem andra kände likadant som mig. Till min förvåning började min chef be jätte mycket om ursäkt och förklara att han faktiskt inte alls hade tänkt på att vi behövde nya kontorsmöbler. Han tackade även mig för att jag hade sagt det till honom och att vi genast skulle sitta ner tillsammans och bestämma vilka kontorsmöbler vi skulle ha så att alla skulle få säga sin åsikt. Det kändes jätte bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *