Telisol – Med ett jobb vände livet

Alla vi som varit arbetslösa under en längre period vet hur långt ner man kan sjunka. I början är det bara skönt, framförallt om man har arbetat några år, kanske har en garantilön att leva på någon månad, och så vidare. Men att vara ung idag är inte speciellt lätt. Jobben växer faktiskt inte på träd, och efter nittio dagar är du som ung inlagd i kategrin långtidsarbetslös. Helt seriöst?! Bara ordet ”långtidsarbetslös” får ju en att sjunka ännu längre ner i skoskaften, och att vara nitton, tjugo, tjugotvå och kallad arbetslös är illa nog i sig, men långtidsarbetslös?!

Efter regn kommer solsken

Sen läste jag plötsligt en solskenshistoria om en kille i Kristianstad. Han lyckades med det nästintill omöjliga och han gick från bidrag till säljarjobb. Genom kompetensprogrammet fick han en praktikplats som säljare på Telisol, och sedan vände livet. Som han uttrycker det själv: Förr levde jag på socialbidrag, nu betalar jag skatt som en höginkomsttagare.” Och faktum är, om den här killen har lyckats gå från bidrag till säljarjobb på Telisol, så har vi alla möjligheten att lyckas med det. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett säljarjobb, utan vad du nu än har på hjärtat.

Tro på dig själv

Det jag vill få fram är att ingenting är omöjligt om man bara har en massa vilja, vassa armbågar, tro på sig själv och lite inre styrka. Om han gick från bidrag till säljarjobb, så kan du gå från arbetslös till sekreterare. Om det nu är det du drömmer om! Bara på dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *