Tandläkare i Göteborg

 

Snett, missfärgat, trasigt – våra vanligaste tandproblem

De flesta får problem med sina tänder någon gång i livet. Ett av de första tandproblemen många tänker på är väl hål i tänderna. Då det inte är något man kan göra något åt på egen hand så man får gå till tandläkaren. Tandläkaren kan fylla igen hålet och då slipper man dras med att det gör ont.

Ett annat vanligt problem är tandsten, som de flesta drabbas av. Man kan visserligen förebygga tandsten genom att borsta tänderna noggrant och använda tandtråd. Det krävs ju lite ansträngning, men det lönar sig i det långa loppet. Om matrester sitter kvar i tänderna kan tandsten bildas och det är ännu en sak som tandläkaren måste fixa. Våra tandläkare här i Göteborg brukar ofta ta bort tandsten när man får tänderna undersökta.

Sen är det inte ovanligt att ha missfärgade tänder och det finns ju hur många olika sätt och produkter som helst för att få vitare tänder. Det finns många tandkrämer som kan göra tänderna någon nyans ljusare, men resultatet blir ofta bättre av lite dyrare metoder. Man kan exempelvis köpa en blekningsapparat som bleker tänderna, eller så kan få tänderna blekta hos tandläkaren för bästa resultat. Det finns många tandläkare i Göteborg som kan erbjuda vitare tänder!

Andra problem som man kan dras med är tänder som är sneda eller sitter på fel plats eller också kan man ha gluggar mellan tänderna. Denna typ av problem måste man ofta fixa med tandställning, men det tar lång tid så det är något som görs när man är yngre.

En del av våra vanligare tandproblem kan förebyggas med lite ansträngning. Bra tandborstade och tandrådande kan göra att man slipper hål och tandsten, till exempel. Men andra problem behöver man hjälp med. Som tur är har vi många bra tandläkare i Göteborg som kan hjälpa till med blekning, tandställning och förstås hål och tandsten om man råkar drabbas!

Läs mer på vår hemsida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *