Stort utbud av optiker i Stockholm

Då man räknar med att så mycket som 75 % av Sveriges befolkning lider av någon typ av synfel så förstår man också varför behovet av optiker är så stort. Ser man till Sverige största stad Stockholm så kan man där se hur det egentligen finns en optiker i varje stadsdel och i varje förort – något som är till stor fördel för kunderna om man ser till det rent ekonomiska.

Är man i behov av att genomföra en synundersökning hos en optiker så är det egentligen bara att i Stockholm sonderna marknaden bland dessa till dess att man hittat det bästa priset. Hittar man exempelvis en optiker i Farsta som har betydligt billigare priser än vad en optiker innanför tullarna har så är det således bara att sätta sig på tunnelbanan och bege sig dit.

Här ska man dock veta att en undersökning i sig sällan kostar mycket pengar hos en optiker – oavsett om denne har sin mottagning i Farsta eller någon annanstans i Stockholm- det som utgör lejonparten av kostnaden kommer istället att handla om hur man väljer att korrigera det synfel som upptäckt. Vilka är då det vanligaste synfelen och vilka metoder fungerar bäst för att korrigera dessa?

Om vi ser till Sverige så finns det tre stycken synfel som är vanlig förekommande: Närsynthet, översynthet och astigmatism. Dessa är vanligast och vi bortser från synfel sprungna ur olyckor eller sjukdomar – exempelvis starr eller fel på gula fläcken – och ser istället på vilka olika lösningar som finns tillgängliga för att åter ge en person en perfekt syn. Generellt sett så brukar det – oavsett vilket synfel det handlar om – finnas tre alternativ som går att välja bland. Samtliga med olika för- och nackdelar och om vi radar upp dessa nedan så får vi en lite bättre bild.

• Glasögon. Glasögon är den vanligaste och billigaste lösningen på ett synfel och med billigast menar vi att det finns ett stort urval att välja bland. Bara hos en lokal optiker i Farsta så kan du hitta mängder av modeller, märken och som spänner sig från några hundralappar till flera tusen kronor i pris. Numera så brukar optiker köra olika räder där man erbjuder två- eller tre glasögon till priset av ett par. Perfekt för många då glasögon – tyvärr – har en tendens att försvinna.

• Kontaktlinser. Detta är en vanligt lösning som går att välja i många utföranden. En del föredrar att byta linser varje kväll, en del av byta vecko- eller månadsvis medan andra helst ser att ett byta av linser sker en gång i halvåret. Det som är klurigt med kontaktlinser är att få dem att fästa på ögat och många upplever detta som något ytterst obehagligt. Dock; en optiker brukar kunna ge de nödvändiga tipsen för att förenkla proceduren.

• Laseroperation. Det här utförs inte hos din lokala optiker i Farsta utan är något som sker hos en professionell ögonkirurg. Fördelen här att ditt synfel blir korrigerat utan att du dagligen behöver sätta in linser eller använda glasögon. Nackdelen? Laserkirugi är fortfarande dyrt.

Vi rekommenderar http://www.optikerfarsta.se/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *