Sökandet efter specialister inom protetik

Undersökning hos tandläkareDetta år var det dags för mig att gå från barntandvården upp till vuxentandvården. Detta innebar för just min del att jag blev lämnad åt mig själv för att finna en ny tandläkare att börja gå hos. Eftersom att jag vant mig vid den tandläkare som jag har haft de senaste åren kändes detta faktiskt lite jobbigt, men jag visste precis vad jag sökte då jag drog igång letandet efter en ny tandläkarmottagning och tandläkare. Jag sökte framför allt en mottagning med specialister och all kompetens som jag någon gång kan kunna tänkas behöva, och då framför allt specialister inom protetik. För det första så vill jag veta att jag inte behöver byta tandläkare och mottagning för att få hjälp som jag kan komma att behöva, och för det andra så vet jag redan nu att jag är intresserad av fasader och tandreglering. Det sistnämnda är orsaken till varför jag efterfrågar kompetenser inom protetik.

Jag satte för ett par veckor sedan igång mitt sökande efter tandläkare. Jag såg min chans genom internet och sökte tandläkarmottagningar där. Jag fann en del som verkade intressanta och som höll på med protetik, men det var svårt att få den där bra känslan med många av dem. Självklart förstår jag att man egentligen inte kan döma en tandläkarmottagning utefter deras hemsidor, men jag är petig med tanke på att jag tycker att det känns lite jobbigt att lämna min tidigare tandläkare. Jag vill verkligen hitta det som känns allra bäst.

Specialistvård i Haninge

Efter ett par dagars intensivt surfande fann jag en mottagning i Haninge som på sin hemsida delgav information om hur de under sitt tak har alla kompetenser som man kan tänkas efterfråga, och det innebär såklart att de även har specialister inom protetik. Det verkade dessutom vara en mindre mottagning, vilket fick mig att känna att det kan vara så att de anställda är lite mer personligt utvalda än på de större mottagningarna. Detta är såklart bara något som jag antagit själv, då jag alltid brukar tro att de som satsar på något mindre anställer med mer omsorg. Jag tänker också att en mindre mottagning har en bättre sammanhållning och god kontakt, vilket skulle kunna främja ett samarbete mellan allmäntandläkare och specialister som jag tycker är så viktigt just på grund av min efterfrågan av både vanlig tandvård och protetik. Även detta är såklart bara något som jag tror. Jag fick i alla fall en mycket bra känsla då jag ringde till mottagningen ifråga. Jag blev mycket trevligt bemött och de sade att jag var välkommen dit för att se mottagningen innan jag bestämde mig för något.

Efter ett besök på mottagningen väntar jag nu på mitt första besök. Det var inte allt för längesedan jag var hos tandläkaren, men jag ville vara ute i god tid med mitt byte. Allting känns verkligen bra, för under mitt lilla studiebesök fick jag chansen att diskutera lite kring tandvård och protetik. Jag har en del att fundera över innan mitt första besök, men min magkänsla är mycket bra. Efter besöket kan ni säkerligen vänta er ytterligare en historia från mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *