Pommy’s – Barf Hund

Barf HundJag har äntligen beslutat mig för att testa på ett nytt hundfoder för min minsting, och sen får vi helt enkelt se vart det leder. Min väninna har nämligen varit eld och lågor över denna maten, och så småningom har jag helt enkelt varit tvungen att ge med mig. Det skadar väl helt enkelt inte at testa, och har vi tur så får vi, precis som hon, se en rad olika fördelar med den.Det är bara att vänta och se.

Maten jag pratar om är då alltså BARF – Biologically Appropriate Raw Food. Det är små bitar av rått lufttorkat kött, från specifikt och noggrant utvalda slakterier, som serveras till din hund i lättdoserade portioner. Jag kan inte tänka mig att Junior kommer har några problem med att sluka det, jag vill bara vara säker på att jag göra det absolut bästa för honom först.

Faktum är nämligen att jag läst på om det ordentligt först, trots att jag kanske låter min väninna tro att det är hennes goda övertalningsförmåga som gjort tricket. Jag skulle aldrig servera min hund foder som jag inte själv tror på, eller som är bra för honom.

Eftersom hundar, och vargen de härstammar ifrån, är köttätare, så har jag alltid tyckt det är märkligt att våra svenska hundfoder till största del består utav spannmål och liknande. Detta känns mer som ett sätt att fylla ut påsen och spara pengar på tillverkningen, gentemot att förse våra svenska sällskapsdjur med bra mat.

Som sagt, jag skall testa och se hur det går. Min lilla herre mår inte helt bra på sitt tidigare foder oavsett, så det skadar ju aldrig att testa. Jag uppdaterar er självklart om hur det går.

Läs mer om Barf Hund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *