Nästa konferens i Stockholm

Jag har funderat lite på hur vi skall komma igång med året och få till den där känslan och atmosfären som gör att alla i teamet jobbar lite snabbare och känner sig motiverade att verkligen göra bra ifrån sig. Ibland kan man tro att det handlar om att kräva mer och piska upp stämningen vilket jag för en tid sedan förstått är helt fel. I vilket fall i denna struktur. Istället tror jag på att man skall göra saker tillsammans och känna att man spelar roll för alla i laget. Det finns en tendens hos många att verkligen göra det där finliret som krävs för att någonting skall bli så bra det kan, ifall man känner att någon ser det och verkligen uppskattar att man fullföljer hela vägen. Därför har vi en tradition av att äta tillsammans någon dag i veckan och dessutom fira när det finns orsak till detta.

att ha ett konferensmöte i stockholmNu har jag varit inne på att vi skall ha en konferens i Stockholm inom en snar framtid och att det skall bli en plattform för att ta saker och ting längre än tidigare. Tanken är ju såklart att vi skall ha roligt och umgås, men även att vi skall kunna ha ett öppet forum var alla kan få bidra med sina idéer om hur vi skulle kunna vara ännu starkare i det vi sysslar med. Det finns ingenting som skulle få igång team känslan som en konferens i Stockholm tror jag.

Det är skönt att komma till en ny stad och ett sammanhang man kanske inte riktigt är van vid att befinna sig i. För många kan det vara en upplevelse som får tankarna att snurra i nya banor och man kanske tillåter sig att berätta om de tankar man har som i många fall trycks ner av självkritik eller någonting annat. Nu skall jag bara hitta det ställe som verkar bäst för vår konferens i Stockholm och boka in oss innan jag berättar någonting för de andra. Jag tror att det kommer bli en överraskning som verkligen är betydelsefull! Sist vi åkte iväg över natten var det på en helg och även ifall det var roligt och alla verkade glada över utflykten, känns det inte riktigt lika bra som när man får komma bort på arbetstid. Jag vill ge en upplevelse av att de verkligen är uppskattade och att deras tankar om hur man skulle kunna jobba vidare är någonting som värderas och som hör till arbetet.

Det finns en hel del man kan läsa om hur olika bolag kommit långt genom att ta hjälp och faktiskt lyssna på de som jobbar i verksamheten och som har full kontakt med alla delar av det man håller på med. Jag tycker om tanken att man kan hjälpas åt och att det inte skall bli för strikt på något vis. Hittills är detta någonting vi testat och haft stor glädje av. Det är viktigt att man har kul tillsammans även under arbetet. Den konferens i Stockholm jag talat om kommer nog bli ytterligare ett steg framåt och kan nu alla vara med skulle det vara hur bra som helst. Jag misstänker att de flesta kan ha möjlighet att komma iväg om det bara är en övernattning. Även ifall man har en hel del saker att göra om dagarna och eftermiddagarna kan man i många fall lyckas få hjälp för en natt och en dag då man i vilket fall skulle ha varit på jobbet. Skulle det bli allt för mycket problem kanske man får byta datum, men jag hoppas detta skall funka. Ifall man skall till en konferens i Stockholm är det viktigt att verkligen alla kan komma. I annat fall blir det lite som att tappa grejen med att göra någonting sådant här tillsammans. Det handlar ju om att vi som team skall göra någonting kul och samtidigt inspirera varandra.

Hur skulle det gå till om någon inte kan vara med? Jag har inte varit så mycket på konferens i Stockholm för egen del och har inte stor koll på vart man skall hyra in sig för att det skall bli vad man önskar. Jag söker en hel del på internet och har fått tag i ett alternativ jag verkligen tror på, men hittills är det inte bokat så vi får se hur det blir med den saken. Jag skulle för egen del väldigt gärna åka till just det stället när jag läser om hur det är, men kanske borde man ändå tala med de andra lite i förväg så det inte blir kollisioner med tider och sådant. Det skulle vara tråkigt om en sådan här sak bli fel i och med att man inte åker på konferens till Stockholm för ofta. Konferens i Stockholm på ett slott vore trevligt: www.ranasslott.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *