Kontorsstädning är värd pengarna

Arbetet är förmodligen det ställe näst efter hemmet där vi tillbringar mest tid i våra liv. Ett faktum som gör att även den måste vara en plats där man verkligen trivs – både sett till arbetsuppgifter, kollegor och gällande miljön som finns på arbetsplasten. Gällande det sistnämnda så ska man veta att detta inte är någon självklarhet och något att ta för givet – många arbetsplatser erbjuder sina anställda en undermålig miljö där städning och andra grundläggande saker ställs åt sidan för en större ekonomisk vinst. Det vill säga – man drar in på exempelvis kontorsstädning och hoppas därigenom spara in en utgift som kan göra företaget mer lönsamt.

Ett tänk som fungerar i teorin, men som sällan går att omsätta i praktiken. Där blir denna tanke istället rent kontraproduktiv och istället för att tjäna pengar så förlorar man istället stora summor i slutändan. Vi förklarar varför nedan och vi gör det genom att ställa upp några punkter som förklarar vikten av god hygien på en arbetsplats och varför detta företag istället snarare skulle utöka sin kontorsstädning än att dra in på den. Vi kan säga att det handlar om ett företag i Stockholm då det dels finns absolut flest kontor där och att således fler människor kan relatera till frågan om kontorsstädning genom detta.

Kort och gott – här är anledningarna till varför man ska överväga att betala mer pengar för kontorsstädning utförd mer frekvent istället för att man ska försöka spara pengar genom att dra in på den.

• Trivsel/produktion: En enkel formel som gäller såväl på jobbet som i verkliga livet är att vi alltid presterar bättre om vi verkligen trivs. Det är, kort sagt, svårt att trivas och således prestera på topp om arbetsplatsen är överlarmad av smuts, om toaletter och kök är skitiga och om den egna ytan man har på ett kontor är full av damm. En indragen kontorsstädning ger i det här fallet således en minskad trivsel och i sin tur kommer detta att visa sig i en minskad produktivitet hos de anställda på företaget. Något som kanske inte märks direkt, men som över tid kommer att påverka ganska rejält. Kontorsstädning fyller en viktig funktion gällande trivseln – oavsett om det handlar om ett kontor i Stockholm eller ett motsvarande i Lund.

• Sjukdagar. Redan från tidig ålder får man lära sig att baciller och bakterier trivs i en smutsig miljö och att dessa gör oss sjuka. Frågan här är alltså följande: hur kan ett företag tro att man genom minskad kontorsstädning ska kunna öka produktionen och vinsten om alla anställda blir sjuka med jämna mellanrum? En minskad kontorsstädning kommer att innebära fler sjukdagar för företaget i Stockholm och detta är en kostnad i sig, men att skola in vikarier eller tappa anställda på en daglig basis på grund av förkylningar, magsjuka och feber är den stora utgiften sett till produktionen.

Två stycken viktiga punkter som bevisar vikten av god hygien och som kan påvisa ett klart samband mellan att vinsten snarare ligger i en utökad kontorsstädning än i en minskad sådan.

Vi rekommendear http://www.kontorsstadningstockholm.nu/ när du behöver hjälp med städningen av ditt kontor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *