En riktig karriär

tummen upp för bokföring GöteborgJag har länge letat efter det jag vill göra här i livet. Jag har gått ut gymnasiet, men istället för att direkt kasta mig in i högskolestudier så tog jag ett år för mig själv. Så nu går jag här, jobbar på en lokal matbutik, och funderar på vad det är jag vill göra. För faktum är, studier är dyrt. Kanske inte själva studierna direkt, men man skall överleva också, och sen skall alla de pengar man har levt på, betalas tillbaka. Det innebär att en utbildning du inte riktigt vet om du vill ha, kommer kosta mer än det smakar. Så alltså, jag vill vara helt säker på att jag är intresserad av att arbete med det jag väljer att utbilda mig inom, annars är det bara ett ordentligt slöseri med pengar.

En kunskap som gått i arv

Min mamma jobbar med bokföring i Göteborg, och hon arbetar på en firma här. Man kan lugnt säga att jag ärvt mitt sifferminne efter henne, och länge har det varit tänkt att även jag skall arbeta med bokföring i Göteborg. Ännu är detta för all del inte ute ur bilden, och jag gillar ju verkligen siffror och sådant, men bokföring i Göteborg känns samtidigt som ett enormt ansvar. Ett ansvar som jag inte riktigt vet om jag är redo att ta.

Att växa upp

Det är också precis därför som jag bestämde mig för att ta ett friår. För att mogna, för att växa lite, och för att se om det verkligen är det som jag skall hålla på med. Är det meningen så blir det väl så förr eller senare, men jag vill vara redo för det, jag vill ha vuxit in i det. Vi får väl se vart vi hamnar.

 

läs om bokföring göteborg: bokföringgöteborg.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *