Djurklinik Höör – Sommar och Sol

Ni får ursäkta, men jag är riktigt j-vla förbannad nu. Vilket förbannat idiotiskt stoltskott lämnar sin hund i bilen en dag som denna? Det är 29 grader ute, och strålande solsken, en helt underbar sommardag med andra ord. Inga moln på himlen, och inte ens en liten bris drar förbi, hur mycket man än hade önskat.

Och ändå sitter de där, hundarna i bilen, utanför mataffärerna, på parkeringen vid stränderna och utanför de stora varuhusen. Hundarna som får vätskebrist i en bil där temperaturen kan mäta upp emot åttio grader, utan vatten, utan svalkande vindar och utan en människa. Hur tänker man i en sådan situation? Det får bara inte hända! Jag struntar i vem du är eller vart du har varit, man tar aldrig med en hund i en bil under sommaren, om man någon gång tänker lämna den ensam där. Inte ens om det bara rör sig om fem minuter.

Det står överallt, vartenda veterinär på varenda djurklinik, i Höör, i Stockholm, i Gällivare, säger samma sak, polisen går ut och varnar, och ändå, ändå sitter dem där. En människa som lämnar sin hund i bilen när det är sol ute borde enligt lag vara förbjuden att äga hund. Det är min åsikt och den kommer jag för alltid hålla fast vid. Punkt.

Om du skall ha hunden med dig ut i sommarvärmen och faktiskt älskar din hund så pass mycket att du inte lämnar den ensam i bilen, så glöm ändå inte att ta med vatten för den att dricka. Även ditt älskade sällskapsdjur kan få värmeslag, och när kroppstemperaturen är för hög för länge, så tar de inre organen stryk.

Så ja, nu har jag fått skrika av mig lite. Det finns för många stolskott i världen, det gör ju det. Se till så att åtminstone du inte är ett utav dem!

Läs mer om oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *