Djurklinik Burlöv – Kattsjukdomar

När jag var liten hade jag en katt. En sköldpaddsfärgad liten skönhet vid namn Iris. Japp, jag döpte henne själv, och jag var mäkta stolt.

En dag blev Iris jätte dålig, hon bara låg still, rörde sig knappt och kunde inte dricka något. Jag och mamma besökte den veterinär utanför Burlöv som också vaccinerat Iris som kattunge. Hon var trevlig och jag kommer ihåg att jag kände mig trygg med henne.

Vad som var fel på Iris, det kommer jag inte ihåg. Det enda jag kommer ihåg är att det inte fanns någonting att göra åt det och att vår veterinär förklarade att Iris faktiskt hade väldigt ont och att vi var tvungna att låta henne få somna. Som liten tycker man inte att det är så illa, när man har somnat så vaknar man ju trots allt efter en stund. Så skulle det dock inte vara denna gången.

Så ja, bara en liten stund senare fanns inte Iris längre, och veterinären berättade att hon mådde så mycket bättre där hon fanns nu. Hon berättade också att det finns så oerhört många sjudomar som smittar katter, och att framförallt utekatter kan råka ut för både det ena och det andra. Eftersom de jagar små gnagare och råttor, djur med mycket parasiter och annat, så kan dessa även i vissa fall gå över på katten.

Så ja, för mig som barn var det en riktigt hemsk upplevelse som trots allt blev lite lättare med rätt människor. Att vara veterinär är inte bara att arbeta för djuren, det är att arbeta för människorna också, något som jag hoppas att de flesta förstår. Känner du dig inte trygg på din klinik är det dags att byta, det finns alltid någon som passar ihop med dig.

Klicka här för mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *