Att prata om ergonomi är populärt!

Kontorsarbetare som sitter och diskuterar ergonomi.Ergonomi är ett ämne som ständigt kommer på tal omkring mig, är det så hos er också? Är det något som har blivit lite extra populär just nu eller är det bara i min umgängeskrets?

Dem flesta av mina vänner pratar ofta om ergonomi, dem säger hur viktigt det är och att det är något som borde tas upp i tidig ålder för att skydda oss mot skador när vi blir äldre. På mitt jobb diskuteras ergonomi också väldigt ofta vid fika bordet, min chef har ganska nyligen köpt in nya fina ergonomiska möbler till oss. Bland annat ett höj och sänkbart bord för att vi ska kunna variera mellan att stå upp och sitta ner och arbeta, och en stol som har alla möjliga olika iställningar.

Det är jätte bra möbler

Jag märker redan skillnad på hur min kropp mår i slutet av arbetsdagen jämför med förut,  så jag är jätte nöjd med våra nya ergonomiska möbler.

Redan när jag gick i skolan hade vi en lektion som hörde ihop med idrotten, den hette just ergonomi. Men då förstod varken jag eller någon annan i min klass hur viktigt det var att variera sin arbetsställning. När läraren stod och sa att vi kunde få ont i ryggen när vi blev äldre så kändes det så långt borta, vi kunde aldrig tro att vi skulle drabbas av det.

Så frågan är om det ens hjälper att ta upp ergonomi i tidig ålder, jag tror inte att så många barn tar in informationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *